Els manxecs de Mislata culminen la seua setmana cultural amb l'exaltació de la Dulcinea

El festival va servir de colofó a diverses jornades d'exposicions, actuacions folklòriques i el tradicional concurs de gaspatxos
26 de novembre 2018

L'associació cultural de Castella-la Manxa de Mislata ha culminat amb èxit una nova edició de la seua Setmana Cultural. I ho ha fet amb un festival celebrat en el Centre Cultural en el qual van donar a conèixer a tota la ciutadania el millor de la cultura i les tradicions manxegues.

El dissabte a la vesprada i davant un teatre abarrotat de socis, amics i convidats, els castellà-manxecs de Mislata van gaudir del seu dia gran per a posar el colofó a una setmana d'activitats culturals, lúdiques i gastronòmiques, on no van faltar les actuacions dels seus cors i grups de balls o el tradicional concurs de gaspatxos, ajoarrieros i pistos.

L'acte va arrancar amb la projecció d'un vídeo promocional de la província de Conca, a qui enguany anava dedicada la setmana cultural. Al vídeo li van seguir les jotes a càrrec del grup Aldonza, l'actuació de la rondalla-coral de l'associació i les tradicionals imposicions de medalles als representants i dulcinees d'altres cases de Castella-la Manxa.

La part més solemne de l'acte va ser l'exaltació de la Dulcinea de l'associació, Leonor Jiménez Gómez, que va ser coronada l'any passat i es troba en el segon i últim exercici del seu regnat. El festival va estar amenitzat també per l’artista de castanyoles Remedios Payás, el poeta Pedro Piqueras i Miguel Romero, cronista oficial de Conca.

En l'acte van participar, com és habitual, l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, i la regidora de Cultura, Pepi Luján. Bielsa va agrair un any més a l'associació el seu compromís amb acostar les tradicions i la cultura castellà-manxegues a tots els mislaters i mislateres. Els va recordar que Mislata “és i ha sigut sempre una ciutat integradora, oberta, una ciutat plural i diversa, que va acollir a moltes famílies que van vindre a esta terra per a tindre esperança i un futur millor”. I va avançar que el pròxim Dia de Castella-la Manxa a la Comunitat Valenciana se celebrarà a Mislata l'1 de juny.

_MG_1621
_MG_1621
_MG_1463
_MG_1470
_MG_1496
_MG_1518
_MG_1545
_MG_1555
_MG_1582
_MG_1584
_MG_1599
Tornar