Mislata presenta el nou procés de participació ciutadana "La Suma de Totes i Tots"

Més de 300 representants del teixit associatiu de Mislata van omplir el Centre Cultural Carmen Alborch en la presentació del programa
23 de novembre 2018

L'Ajuntament de Mislata ha presentat el nou programa de participació sota el lema “Mislata, la suma de totes i tots”, un ambiciós projecte amb el qual el consistori incrementarà els processos de participació ciutadana durant els pròxims anys. La iniciativa naix impulsada des de la regidoria de Govern Obert i Ciutadania, des d'on es posa en relleu que un nou model de ciutat és capaç de propiciar canvis i avanços amb l'impuls de la ciutadania i, partint d'eixe punt, resulten imprescindibles el diàleg i la participació de tots els col·lectius que formen la ciutat.

El projecte ha sigut presentat davant tots eixos col·lectius, associacions i veïnes i veïns en general, i s'activarà en una primera fase durant els primers mesos de 2019. En un replet teatre del Centre Cultural Carmen Alborch, l'Ajuntament va donar a conèixer un vídeo promocional en el qual es convida a tots els mislaters i mislateres a sumar-se com a agents actius d'esta proposta. En representació de tots ells, durant la primera part de l'acte, es va donar veu a tres veïns de la ciutat de diferents generacions, que, conduïts per la regidora de Govern Obert i Ciutadania, Mª Luisa Martínez Mora, van entrellaçar experiències dels processos de participació previs i dels resultats aconseguits. 

Durant el discurs de l'alcalde, després de la presentació de “La suma de totes i tots”, Carlos Fernández Bielsa va remarcar que a Mislata “tenim clares les prioritats, i sabem que l'acció pública no pot prescindir de la participació activa dels veïns i veïnes en la presa de decisions i acords”. També va reivindicar que “ningú hauria de donar-nos lliçons a Mislata en l'àmbit de participació i transparència perquè som, i hem sigut, capdavanters en projectes d'este tipus, un model en el qual s’han fixat altres municipis”.

En definitiva, esta nova iniciativa de participació ciutadana pretén que els veïns i veïnes donen la seua opinió i proposen quines millores necessiten els barris, alhora que avaluen els serveis municipals i els plans engegats durant els últims anys per l'Ajuntament. En els pròxims mesos, en una primera fase, un stand recorrerà la ciutat perquè els veïns que vulguen participar com a agents de participació puguen fer-ho. Una segona fase consistirà en la realització d'uns tallers de dinamització de la participació ciutadana. I en la tercera i definitiva, s'exposaran al públic els resultats, amb projectes d'execució concrets per als barris.

 
0017
0017
0005
0010
0020
0022
0028
0037
0052
0058
0060
Tornar