El Centre Ocupacional de Mislata conta ja amb 50 usuaris

El servei incorpora també les figures del fisioterapeuta i del pedagog per a millorar la qualitat de vida dels beneficiaris
05 de novembre 2018

El passat mes de maig, l'Ajuntament de Mislata obria les portes del seu nou Centre Ocupacional, unes modernes i àmplies instal·lacions de més de 3.000 metres quadrats. Gràcies a este servei municipal, les persones amb diversitat funcional en edat laboral, és a dir, entre els 16 i 65 anys, participen en tallers ocupacionals, reben suport personal, atenció psicosocial i desenvolupen tot tipus d'habilitats per a integrar-se plenament en la societat.

En tractar-se d'un edifici molt més gran, una de les principals millores era l'augment de les places de persones usuàries, passant de les 35 inicials a 50. Precisament ara, amb l'inici del mes de novembre, s'ha materialitzat ja eixe augment, complint-se així el compromís del Consell en el moment de l'obertura del nou centre. Esta ampliació de places ve també acompanyada d'importants millores en el servei. D'una banda, s'ha procedit a l'augment del personal laboral, per a poder atendre eixa suma de nous usuaris, i també s'han inclòs ja les figures del fisioterapeuta i del pedagog, professionals que augmentaran la qualitat de vida dels xics i xiques del COM. 

En este sentit, l'alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, ha remarcat de nou que “era de justícia que Mislata comptara amb un Centre Ocupacional en condicions i amb un servei digne per a les persones que l'utilitzen”. Al que ha afegit que es tracta d' “una mostra més de la política del nostre govern, en la qual les persones són el primer”. 

El nou COM, ja a ple rendiment, oferix als usuaris i les usuàries un servei dividit en quatre àrees. Una primera d'atenció psicològica amb orientació als familiars, tractament individualitzat dels usuaris o realització de diagnòstics i valoracions globals. Una altra és l'ocupacional, en la qual es duen a terme tallers, disseny i realització d'activitats, així com l'ensenyament d'hàbits d'autonomia personal. La tercera de les àrees és la dedicada a la formació, orientació e inserció laboral. I, finalment, es troba l'àrea de salut, les funcions de la qual consistixen a previndre i reduir al mínim futures alteracions i pèrdues funcionals, contribuir a mantindre i augmentar la independència i capacitat de desplaçament dels usuaris, o elaborar programes d'activitats fisioterapèutiques.

_MG_4202
_MG_4202
_54A4597
_54A4605
_MG_2763
_54A4439
Tornar