Més d'un centenar de menors es beneficien del programa de menjador social de Mislata

El programa garantix tres menjades al dia i oferix les mateixes activitats que qualsevol escola d'estiu
05 de setembre 2018

La volta al col·legi del dilluns marcarà, un any més, l'inici del curs i també el final de moltes activitats estiuenques, com el menjador escolar que l'Ajuntament obri durant els mesos de juliol i agost en el col·legi: El Cid. En esta ocasió, el menjador escolar ha tancat la temporada d'una forma lúdica i divertida amb un parc aquàtic i una “Color Run”, que respon a l'objectiu municipal de convertir este programa social en una més de les activitats dirigides a la infància en la ciutat. 

Mislata va ser el primer ajuntament valencià que va obrir els menjadors escolars a l'estiu. Ho va fer per primera vegada fa sis anys, després que els Servicis Socials detectaren que a moltes famílies els resultava impossible cobrir les necessitats nutricionals dels seus fills i filles. Segons explica l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa: ”lo que al principi va ser un menjador social d'emergència va ser evolucionant fins a convertir-se, hui en dia, en una escola de estiu més, on garantim a tots els xiquets i xiquetes de Mislata tres menjars al dia, però on també garantim el seu dret a passar-se'l bé en vacances, com qualsevol xiquet a eixes edats”


Bielsa s'ha mostrat molt satisfet amb el programa d'enguany, del que s'han beneficiat un total de 150 xiquets i xiquetes de famílies amb escassos recursos, i ha anunciat la seua intenció de continuar millorant este programa amb més activitats esportives i lúdiques i més excursions, perquè “lo més important és eliminar qualsevol diferència entre este menjador social i una altra escola de estiu”. 

El menjador escolar d'enguany ha seguit el mateix patró que en anys anteriors, encara que incorporant activitats noves per a millorar el servici. En definitiva, la qual cosa es pretén amb les diferents activitats lúdiques i les excursions és “no estigmatitzar els menors en risc d'exclusió social” assegura el regidor responsable d'este projecte, Ximo Moreno.

A més dels jocs i tallers diaris, del parc aquàtic, de les festes de disfresses, els playbacks i la “Color Run” realitzats en el propi col·legi, els xiquets també han fet eixides a la piscina i al parc de La Canaleta, on s'han refrescat i han practicat esport, o al Parc Infantil de Tràfic, on van poder aprendre les normes de circulació i senyalització i posar-les en pràctica en el propi circuit vial.
_MG_6504b
_MG_6504b
_MG_6458
_54A0416
_54A1726
_54A1875
IMG_6344
Tornar