El Tribunal Suprem confirma que Lubasa ha de tornar a Mislata 1,15 milions pels aparcaments

La justícia dóna la raó al govern de Mislata i el consistori demanarà en les pròximes setmanes l'execució de la sentència ferma per a percebre la quantitat
08 d'agost 2018

El Tribunal Suprem ha confirmat que Lubasa ha de tornar a Mislata 1,15 milions, tancant així el litigi que han mantingut durant anys l'Ajuntament de Mislata i l'empresa Lubasa, pel conveni de liquidació dels aparcaments públics construïts en el municipi. La quantitat fixada pel Suprem que ha de recuperar l'ajuntament és en concepte de taxes, impostos i interessos. Amb este pronunciament, el consistori podrà demanar en breu l'execució de la sentència ferma i poder cobrar així la indemnització.

Després del llarg procés judicial, la sentència del TSJ i el recurs de cassació presentat per l'ajuntament al Suprem, ara, l'alt tribunal considera, en concret, que la mercantil haurà de tornar al consistori la quantitat de 849.558 euros més els interessos legals i processals des de juliol de 2009, xifra pròxima als 300.000 euros.

La sentència ferma també reconeix que declarar lesiu un conveni perquè no va incloure la partida de danys i perjuís -quantitat que reclamava l'actual govern de Mislata- "no pot ser objecte de declaració de lesivitat, encara que la seua omissió, com és el cas, haja resultat perjudicial per a l'interés públic". En este sentit, el tribunal entén que el consistori tenia dret a percebre els 3,1 milions reclamats per danys i perjuís, però haurien d'haver-se quantificat i inclòs en el conveni de liquidació entre les parts, firmat en 2009 per l'anterior govern, i no a posteriori, com sí que ha fet el govern de Bielsa.

Aniversario-parkings-nemasa-(43) (1)
Tornar