Les carcasses anuncien la proximitat de les festes patronals de Mislata

El primer dia d'agost, com marca la tradició, els clavaris de la Mare de Déu dels Ángeles han tornat a omplir d'olor a pólvora la plaça de la Constitució de Mislata. Es tracta d'un avís de les festes patronals que s'iniciaran oficialment el 17 d'agost i es prolongaran amb les festes populars fins a l'1 de setembre
01 d'agost 2018

L'esdeveniment que inicia les festes de Mislata sempre està vinculat a la pólvora. A les dotze del migdia voltejaven les campanyes de l'església dels Ángeles i agarraven foc les carcasses aèries per a anunciar l'arribada de les festes patronals. Seran els dies més esperats per la ciutadania per a participar en activitats per a totes les edats, i que retrotrauen a la història del municipi. Els epicentres de la celebració tornaran a ser el casc històric i la plaça Major.

A la cita inaugural de hui li succeirà la missa de matí, que acabarà amb un desdejuni popular de xocolate per als assistents. Es tracta d'un nou moment de participació i de celebració, en la que els clavaris inviten al veïnat a la seua seu del carrer Nostra Senyora dels Ángeles per a compartir les primeres hores del dia.

Dilluns que ve, Mislata recuperarà l'art de la pirotècnia gràcies als clavaris del Crist de la Fe, que celebraran una despertà amb tir manual de coets, tronadors i carcasses en la plaça de la Constitució, un eco de l'anunci d'arribada de les festes patronals i populars.

El consistori ja ha donat a conéixer el programa íntegre de festes patronals i populars, la imatge del qual ha anat a càrrec de l'artista mislater Miguel Hache, que ha creat un senyal visual a partir de l'escultura Almassil de Miquel Navarro, protagonista ineludible de la plaça Major. En el cartell, la peça cobra vida com a símbol de l'enorme participació del veïnat i dels col·lectius que col·laboren a fer possible cada any la intensa programació festiva del municipi.

003
003
001
002
004
005_c
Tornar