Mislata ja compta amb nova seu judicial

Amb una inversió total de 713.755 euros, la nova seu judicial de Mislata integra quatre jutjats, calabossos, una clínica forense i estades per a protegir la privacitat de víctimes, així com la nova oficina judicial
31 de juliol 2018

La Consellera de Justícia, Gabriela Bravo, i l'Alcalde de Mislata, Carlos Fernández Bielsa, han visitat la nova seu, a la que també ha assistit la presidenta del TSJ, Pilar de la Oliva. Allí han sigut rebuts per la degana dels jutjats de Mislata, Julia Mínguez Roca, que ha exercit de guia a través de les noves instal·lacions.

Després d'unes obres de sis mesos, Mislata ja compta amb els seus nous jutjats, una "reivindicació històrica" tant dels operadors jurídics com dels propis veïns que fins a la data havien de patir la dispersió dels jutjats i la seua deficient situació.

Per a albergar la nova seu judicial s'ha habilitat un espai de 1.380 metres quadrats, ubicat en la plaça d'Espanya, amb accés també des del carrer Che Guevara. En ell, s'ubiquen quatre jutjats de Primera Instància i Instrucció, arxiu, Registre Civil, dos sales de vistes, nous despatxos per a jutges i fiscals, clínica metge-forense, calabossos i quatre sales multiusos. La seu de Mislata també comptarà amb estades de protecció de la privacitat per a les víctimes del delicte, a més d'estar distribuïda per a permetre la implantació de la Nova Oficina Judicial. La Generalitat abonarà per l'ús d'estes instal·lacions un lloguer de 40.000 euros anuals, la qual cosa suposa un estalvi de 51.000 euros, ja que per les anteriors dependències es pagaven 91.000 euros a l'any.

Fernández Bielsa ha destacat que "la nova seu judicial de Mislata era una reivindicació històrica de tots els veïns i un dels grans compromisos que es tenien tant des de l'Ajuntament com des de la Generalitat en esta legislatura, ja que els anteriors jutjats estaven en condicions deficients per a jutges, lletrats, funcionaris i fiscal".

A més ha aprofitat per a agrair la visita de la consellera i les facilitats que s'han donat per a posar fi a una situació deficient que s'estava allargant massa en el temps. "Les nostres denúncies van caure en sac foradat durant anys fins al canvi de govern en la Generalitat. En canvi la consellera va acceptar la nostra reivindicació als dos dies de prendre possessió en el càrrec."

En paraules de la consellera Bravo, "amb aquest projecte, la Generalitat aconseguix acabar amb la dispersió de les seus judicials alhora que oferix un espai digne que dóna resposta a les necessitats dels òrgans judicials i que oferix, per exemple, espais per a garantir la privacitat de les víctimes, que són l'anella més vulnerable del procediment penal".

Per a donar a conéixer les noves instal·lacions al teixit associatiu i a la ciutadania de Mislata, Generalitat i Ajuntament preparen conjuntament per a després de l'estiu una jornades de portes obertes.

_MG_5074
_MG_5074
_MG_5096
_MG_5107
_MG_5111
_MG_5130
_MG_5171
_MG_5205
Tornar