L'entorn del col·legi El Cid és ara una zona més agradable, verda i accessible

El projecte de reurbanització augmenta la seguretat dels escolars en les entrades i eixides del centre
08 de juny 2018

La zona de l'entorn del col·legi El Cid de Mislata presenta ja una nova imatge després de sotmetre's a un projecte de reurbanització. Fins al moment, la zona presentava un aspecte deteriorat, amb una pavimentació en mal estat, que donava lloc a inundacions en la zona, a més de problemes d'accessibilitat i dificultat de trànsit.

Seguint la línia de fer més agradables i segures les entrades i eixides dels escolars dels col·legis de Mislata, i tal com ja es va fer en els col·legis Ausiàs March i Almassil, ara s'ha actuat en la zona del col·legi El Cid. La finalitat del projecte ha consistit a realitzar una adequació urbana més agradable, verda i accessible, millorant el trànsit per als vianants per a tots els usuaris dels voltants del col·legi amb criteris d'accessibilitat i sostenibilitat, millorant l'aspecte de l'espai urbà i millorant també el drenatge i canalització d'aigües pluvials en la zona, per a solucionar el problema de les inundacions.

En definitiva, s'ha realitzat una millora general de l'entorn: s'ha reformat una zona de jardineria que ja estava i s'han creat zones enjardinades noves amb arbres de ràpid creixement per a generar ombres com més prompte millor; en il·luminació, s'han canviat els fanals i s'ha aprofitat per a il·luminar en millors condicions la zona d'aparcament provisional que limita amb la zona; s'han instal·lat bancs i cadires, col·locats d'acord amb les zones enjardinades; s'han solucionat problemes d'accessibilitat i eliminat barreres arquitectòniques; i s'ha augmentat la seguretat en els recorreguts al voltant del col·legi, separant la zona d'aparcament de la mateixa mitjançant una vora enjardinada.

L'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, i la regidora d'urbanisme, Teresa Peñarrubia, han volgut visitar la zona per a veure els resultats de l'actuació. La titular d'urbanisme ha volgut destacar un dels objectius més importants del projecte, el relatiu a la seguretat. "Sobretot hem volgut crear un entorn segur, amb zones per als vianants obertes perquè els xiquets i xiquetes puguen entrar i eixir del centre amb tota la seguretat possible". 

Peñarrubia anunciava també que "amb les inversions municipals de 2018, anem a actuar també a l'entorn del col·legi Amadeo Tortajada i el Jaume I, que estan més o menys situats en la mateixa zona, per a afavorir els accessos d'entrada a aquestos centres". Totes aquestes actuacions urbanístiques complementen també el programa "Camins Segurs", actualment en fase informativa, i que a través de la realització de diferents accions, pretén crear camins segurs que permeten als i les escolars recuperar autonomia i desplaçar-se amb total llibertat i seguretat de les seues cases als centres educatius.

Reurbanización 1
Reurbanización 1
Reurbanización 2
Reurbanización 3
Reurbanización 4
Reurbanización 5
Reurbanización 6
Reurbanización 7
Tornar