Mislata aprofita la Fira del Medi ambient per a promocionar el consum de productes ecològics i de temporada

La Regidoria de Medi Ambient i Nemasa reuneixen en l'avinguda a centenars d'escolars en la setena edició de la seua campanya de conscienciació
10 de maig 2018

La Fira de Medi ambient de Mislata s'ha convertit en una de les cites més multitudinàries del calendari anual d'activitats de la ciutat. Set anys en els quals l'Ajuntament i l'empresa pública Nemasa no han deixat de conscienciar a la ciutadania -especialment als més xicotets- sobre la necessitat de cuidar i respectar el nostre entorn, a més de la importància de separar els residus i reciclar-los correctament.

Molts centenars de veïns i veïnes estan passant hui per l'avinguda Gregorio Gea, enfront del Centre Cultural, per a participar en les activitats i tallers d'aquesta Fira del Medi Ambient. Pel matí la Fira ha estat dirigida als escolars de Primària dels col·legis de Mislata i, ja a la vesprada, estarà oberta al públic en general. La jornada finalitzarà al voltant de les huit de la vesprada amb el sorteig d'una bicicleta entre tots els assistents, per a fomentar també la mobilitat sostenible.

En l'edició d'enguany, a més de la temàtica sobre el reciclatge que s'aborda tots els anys, l'Ajuntament ha volgut posar èmfasi en l'agricultura ecològica, promocionant els horts urbans del municipi i conscienciant sobre la importància de consumir productes de temporada i ecològics. En aquest sentit, els xiquets i xiquetes que han acudit a la fira pel matí han pogut gaudir d'una obra de teatre, protagonitzada per uns peculiars personatges anomenats Sra. Bajoqueta i Sr. Pinyol, que tractava sobre aquest tipus d'agricultura i el reciclatge, han tractat el tema del compostatge per a poder-ho treballar en els seus col·legis i s'han confeccionat unes maraques amb terra i llavors per a realitzar una batalla de ritmes amb l'ajuda de Nemasín. 

A més, la fira consta de tres espais on es treballen aspectes relacionats amb el medi ambient. El primer d'ells és un espai per a conscienciar de la situació que viu el món actualment i de la problemàtica de l'aigua, conseqüència de les accions perjudicials que s'estan duent a terme en matèria mediambiental. Allí, el públic participant coneix estratègies i solucions per a poder fer-los front, i per tant, respectar, cuidar el nostre entorn i contribuir a millorar el medi ambient. Un altre dels espais fa referència a la utilització dels diferents contenidors existents en el municipi per a reciclar, posant l'accent en el contenidor marró destinat al reciclatge de matèria orgànica i coneixent els avantatges de la seua utilització. I finalment, un tercer espai més lúdic i d'oci utilitza els jocs com a eina per a aprendre a través d'ells la importància de la reutilització i el reciclatge.

L'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, la regidora de Medi ambient, María Luisa Martínez Mora, i el gerent de l'empresa pública, Fernando Díaz, també han volgut participar i acompanyar als escolars en la Fira. Martínez Mora afirmava que en el tema de medi ambient “és molt important la conscienciació des de ben xicotets i els xiquets i xiquetes estan encantats d'aprendre jugant”. Tots ells han destacat l'esforç que l'Ajuntament realitza cada any per a aconseguir una ciutat cada vegada més sostenible i compromesa amb el Medi ambient. 

Finalment, la regidoria de Medi ambient i Nemasa han llançat una nova edició de la campanya "A Mislata, reciclar té premi", una màquina instal·lada en la porta del Centre Cultural i a partir de demà en la porta de l'empresa pública, per a incentivar el reciclatge de botelles de plàstic, llandes, mòbils, piles o taps. Els veïns poden dipositar allí els seus residus a canvi d'uns punts, "nemasines", que posteriorment es podrán canviar per regals.

 
Feria del Medio Ambiente escolares-1
Feria del Medio Ambiente escolares-1
Feria del Medio Ambiente escolares-2
Feria del Medio Ambiente escolares-3
Feria del Medio Ambiente escolares-4
Feria del Medio Ambiente escolares-5
Feria del Medio Ambiente escolares-6
Feria del Medio Ambiente escolares-7
Feria del Medio Ambiente escolares-8
Tornar