La Federació de Municipis premia a Mislata pel projecte d'educació en valors que realitza en els instituts

"Valoracció", una activitat en la qual participen més de 4.000 joves de la ciutat, rep el "Premi FVMP al Bon Govern"
03 d'abril 2018

L'educació dels joves és una responsabilitat compartida dels centres escolars amb les diferents institucions públiques i entitats socials. Així almenys ho entén l'Ajuntament de Mislata, que des de la regidoria de Joventut cada any impulsa un programa anomenat Valoracció, amb l'objectiu de contribuir al fet que la gent jove aprenga a formar part de la societat, a impulsar la seua autonomia, la seua realització personal i a fomentar la seua consciència crítica. 

El programa inclou un ampli ventall d'activitats d'educació en valors que es desenvolupen en els propis instituts i que durant el curs passat van registrar una participació de 4.320 joves. Com explica el regidor de Joventut, Ximo Moreno, "Valoracció és un programa formatiu que complementa la labor pedagògica dels instituts i que intenta centrar-se en aquelles qüestions que més preocupen a la joventut".

Aquest projecte és l'eix central de les polítiques de joventut del govern de Carlos Fernández Bielsa i hui es convertirà en el guanyador de la primera edició dels Premis al Bon Govern de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, un certamen que pretén reconèixer "les bones pràctiques municipals i la qualitat de la gestió de les polítiques públiques a nivell local". El premi de la FVMP a l'Ajuntament de Mislata, en la categoria de Cultura, Normalització Lingüística i Joventut, es lliura hui dimarts 3 d'abril, a les 11 hores, en la Benificència de València.

El guardó que rep Valoracció suposa un reconeixement a la labor tècnica i política de les àrees de Joventut i Educació de Mislata, que coordinen el projecte al costat de la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Addictives (UPCCA), la intervenció de les quals en els instituts és fonamental per a reduir els factors de risc i fomentar actituds responsables davant qüestions com el consum d'alcohol i altres substàncies.

De les activitats de l'any passat, les més nombroses quant a participació juvenil van ser la Campanya d'animació lectora i la Fira del Medi ambient. Altres propostes municipals com Connectats pel valencià o les xarrades de la UPCCA per a prevenir el consum de cànnabis també van congregar a molts joves de Mislata. Des de Valoracció també es coordinen activitats promogudes per altres entitats socials, com l'exposició Veo veo, organitzada per l'Assemblea de Cooperació per la Pau per a fomentar la diversitat cultural, o el Pla Diversia del col·lectiu Lambda.

 
Coordinación de Valoracció con los corresponsales juveniles-1
Coordinación de Valoracció con los corresponsales juveniles-1
Coordinación de Valoracció con los corresponsales juveniles-3
Coordinación de Valoracció con los corresponsales juveniles-2
Tornar