L'Escola de Famílies oferix una xarrada sobre recursos i estratègies per a tractar les pors infantils

L'Ajuntament de Mislata inicia un nou cicle formatiu dirigit a pares i mares, en el qual s'aborden diferents temes relacionats amb l'educació dels fills
09 de febrer 2018

L'Escola de Famílies és un projecte de l'Ajuntament de Mislata que pretén formar als pares i mares en la complexa tasca d'educar als seus fills. Plantejat de manera transversal des de les regidories d'Educació, Joventut i Benestar Social, la proposta consistix en la programació d'un cicle de xarrades, conferències i tallers pràctics que es desenvolupen en el centre sociocultural La Fàbrica i que van dirigides no solament a pares i mares, també a avis i àvies, a tutors i qualsevol agent educatiu. 

Ahir a la vesprada va arrancar un nou cicle formatiu, que es perllongarà fins al final del curs escolar, i ho va fer amb una xarrada sobre les pors infantils i la seua relació amb la “Teoria del Apego”. Candela Merlos, psicòloga del gabinet municipal que treballa en el col·legi Amadeo Tortajada, va ser l'encarregada d'impartir la xarrada, en la qual va destacar la importància d'esta teoria, sobre la qual s'assenten les bases del desenvolupament evolutiu dels xiquets. 

Quant a les "pors evolutives", la ponent va assegurar que són normals en el desenvolupament de qualsevol xiquet i que per a superar-les és fonamental l'actitud dels pares, que ha de ser "comprensiva i sensible". A més, Merlos va oferir tot un seguit de recursos i estratègies per a ajudar als més xicotets a superar les seues pors, des de jocs i contes, fins a històries com la de la "caixa destrossa-monstres". 

A la xarrada van assistir també els regidors responsables de l'Escola de Famílies, Ximo Moreno i Ana María Julián, que van escoltar des de la primera fila les explicacions de la psicòloga municipal. La regidora d'Educació va reiterar que Mislata és una "ciutat educadora" i va recordar que els xiquets i xiquetes reben una triple educació: "en el col·legi, a casa i en societat". Per este motiu, va concloure Ana María Julián, "és tan important la formació dels pares i mares com puga ser-ho la d'un professor".

 
Charla sobre el miedo Escuela de Familias-1
Charla sobre el miedo Escuela de Familias-1
Charla sobre el miedo Escuela de Familias-2
Charla sobre el miedo Escuela de Familias-3
Charla sobre el miedo Escuela de Familias-4
Charla sobre el miedo Escuela de Familias-5
Charla sobre el miedo Escuela de Familias-6
Tornar