Els joves d'entre 16 i 21 anys que abandonen els estudis tindran un servei de "coaching" per trobar una segona oportunitat

L'Ajuntament i l'IVAJ acorden la incorporació de la ciutat al programa "Jove Oportunitat", una iniciativa per a facilitar-los la inserció sociolaboral
08 de febrer 2018

El programa "Jove Oportunitat" és una iniciativa promoguda des de l'Institut Valencià de la Joventut (IVAJ) que té per objecte la realització d'accions d'orientació i coaching per a joves que hagen abandonat els estudis sense haver aconseguit cap titulació o cicle formatiu. 

L'Ajuntament s'ha sumat a este programa de la Generalitat, coordinat per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, per a oferir estos serveis als xics i xiques de Mislata que necessiten un assessorament sociolaboral. El Centre Jove del Mercat va acollir ahir la primera reunió entre l'Ajuntament i els responsables del programa, juntament amb la coach que ha sigut destinada a Mislata, per a concretar els detalls de l'execució del programa. A la reunió va assistir el regidor de Joventut, Ximo Moreno, el responsable tècnic de la UPCCA de Mislata, Enrique Madrid i l'informador juvenil, José Cánovas.

L'objectiu principal del programa JOOP és servir de punt d'inflexió en les vides d'estos joves, xics i xiques d'entre 16 i els 21 anys, que abandonen els estudis i entren en una fase de risc d'exclusió social i laboral. El servei consistix a oferir-los una segona oportunitat, amb accions formatives i d'orientació laboral adaptades a cada cas particular.

La coach que treballarà a Mislata dirigirà a un grup d'entre 12 i 14 joves, que seran atesos tant de forma individual com grupal. S'ocuparà del desenvolupament personal i social d'estos xics i xiques, així com d'assessorar-los en la construcció d'un projecte professional o en la possibilitat que puguen reprendre els estudis acadèmics.

L'objectiu, explica Ximo Moreno, és "descobrir les inquietuds de cada jove per a poder orientar-los cap a una activitat laboral que realment els motive; a partir d'ací, es tracta d'assessorar-los i preparar-los perquè arriben a aconseguir un lloc de treball". El programa té una durada de 6 mesos i es posarà en marxa este mateix mes de febrer.

 
Adhesión Mislata programa JOOP
Tornar