Els veïns de Mislata ja no hauran d'anar-se a altres municipis per a acomiadar als seus familiars

L'alcalde inaugura el nou tanatori, unes instal·lacions construïdes en sòl municipal que compten amb tres sales i un espai per a celebrar cerimònies religioses o laiques
01 de desembre 2017

Mislata era -amb prop de 45.000 habitants- un dels pocs municipis grans que encara no tenia tanatori. Esta circumstància obligava a les famílies mislateres a desplaçar-se a altres municipis per a acomiadar als seus sers estimats, principalment als tanatoris de Campanar i el municipal de València. 

A partir de hui, els veïns i veïnes de Mislata ja tenen a la seua disposició un tanatori en la seua ciutat, que este matí ha sigut inaugurat per l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa. Les noves instal·lacions, situades als afores de la població, concretament en una parcel·la del Quint II, han obert hui per primera vegada i durant el cap de setmana celebraran jornada de portes obertes.

Com ha recordat este matí en la inauguració, el tanatori va ser un compromís electoral de Carlos Fernández Bielsa, que va destinar una parcel·la d'ús dotacional de més de 2.000 metres quadrats, en el límit amb la zona d'horta del terme de Quart de Poblet. Per a la seua construcció i posterior gestió, l'Ajuntament va optar per una concessió administrativa, de la qual va resultar adjudicatària una empresa del sector funerari i que abonarà un cànon anual a l'Ajuntament.

Acompanyats pels responsables de l'empresa concessionària, les autoritats municipals, representants de col·lectius socials i veïns convidats hui a la inauguració han recorregut les instal·lacions, que compten amb tres sales modernes i espaioses, a més d'un espai per a realitzar cerimònies religioses o laiques i un ampli aparcament. 

Durant la seua intervenció, l'alcalde ha dit que este és "el tanatori de tots i totes" i ha destacat el fet que a partir d'ara, "tindrem al costat de casa un espai amb la tranquil·litat i la intimitat que requerix el tràngol de donar l'últim adéu als nostres familiars".

 
Inauguración nuevo tanatorio de Mislata-1
Inauguración nuevo tanatorio de Mislata-1
Inauguración nuevo tanatorio de Mislata-2
Inauguración nuevo tanatorio de Mislata-3
Inauguración nuevo tanatorio de Mislata-4
Inauguración nuevo tanatorio de Mislata-5
Inauguración nuevo tanatorio de Mislata-6
Inauguración nuevo tanatorio de Mislata-7
Inauguración nuevo tanatorio de Mislata-8
Tornar