Mislata sorteja entre els veïns els últims horts urbans disponibles a l'entorn del Pou del Quint

L'Ajuntament completa el repartiment de les 101 parcel·les i elabora una llista d'espera amb aquells que no han resultat agraciats en el sorteig
13 de novembre 2017

El centre sociocultural La Fàbrica el pasta divendres el sorteig de les últimes 37 parcel·les disponibles en els horts urbans situats a l'entorn del Pou del Quint. S'havien oferit a la ciutadania a través d'una convocatòria pública, després d'una primera fase que l'Ajuntament ja va oferir a l'inici de l'any, pel que després del sorteig d’ahir les 101 parcel·les ja tenen amo. 

Els veïns que van resultar agraciats en el sorteig amb una d'estes parcel·les per a ús agrícola ja coneixen, a més, la seua ubicació exacta, per la qual cosa poden començar a cultivar les seues fruites, verdures, hortalisses i fins i tot plantes decoratives, sempre per a l’autoconsum. 

El sorteig va estar presidit per l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, la portaveu municipal, Mª Luisa Martínez Mora, i el regidor de Serveis Municipals, Francisco Herrero. Després de lliurar les corresponents targetes a tots els agraciats, Bielsa els va felicitar i els va animar a gaudir de la seua nova parcel·la, situada "en este racó privilegiat de Mislata".

Al costat d'ells van assistir també al sorteig José Suay, síndic de la Sèquia de Mislata; Julián Martínez, portaveu de la coordinadora d'associacions de veïns, i l'usuari de major edat dels horts, un veí de 84 anys. Tots ells formen part de la comissió gestora que s'encarrega de supervisar el funcionament dels horts, a més d'intervenir en els possibles conflictes que puguen sorgir entre usuaris, establir horaris o controlar l'ús eficient de l'aigua. La comissió celebra les seues reunions en el Pou del Quint. 

Els horts s'han habilitat a l'entorn d'este emblemàtic edifici centenari, rehabilitat recentment per l'Ajuntament. Allí s'ha adequat una superfície de 9.000 metres quadrats per al seu ús agrícola, on els veïns cultiven des de fa uns mesos les seues verdures i hortalisses.

 
Sorteo últimos huertos urbanos Pou del Quint-1
Sorteo últimos huertos urbanos Pou del Quint-1
Sorteo últimos huertos urbanos Pou del Quint-2
Sorteo últimos huertos urbanos Pou del Quint-3
Sorteo últimos huertos urbanos Pou del Quint-4
Sorteo últimos huertos urbanos Pou del Quint-5
Sorteo últimos huertos urbanos Pou del Quint-6
Tornar