El menjador escolar d'estiu del col·legi El Cid tanca amb un festival de play-backs

150 menors s'han beneficiat del programa social de l'Ajuntament, que garanteix les tres menjades al dia i ofereix les mateixes activitats que qualsevol escola d'estiu
06 de setembre 2017

La "vuelta al cole" del dilluns marcarà, un any més, l'inici del curs, el final de les festes i també el de moltes activitats estiuenques, com el menjador escolar que l'Ajuntament obri durant els mesos de juliol i agost en el col•legi El Cid. En esta ocasió, el menjador escolar ha tancat la temporada amb un festival de play-backs, una forma més lúdica i divertida que de costum, que respon a l'objectiu municipal de convertir este programa social en una més de les activitats dirigides a la infància en la ciutat. 

Durant els últims dies de menjador escolar, alumnes i monitors assajaren a consciència la seua actuació de final de curs i l'últim dia, davant els seus companys, demostraren tots els seus dots artístics. L'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, s'ha mostrat molt satisfet amb el programa d'enguany, del que s'han beneficiat un total de 150 xiquets i xiquetes de famílies amb escassos recursos, i ha anunciat la seua intenció de "seguir millorant i evolucionant este programa amb més activitats esportives, més excursions i més festes com esta de playbacks, perquè el més important és eliminar qualsevol diferència entre este menjador social i una altra escola d'estiu". 

Mislata va ser el primer ajuntament valencià que va obrir els menjadors escolars a l'estiu. Ho va fer per primera vegada fa cinc anys, després que els Serveis Socials detectaren que a moltes famílies els resultava impossible cobrir les necessitats nutricionals dels seus fills i filles. El que al principi va ser un menjador social d'emergència va anar evolucionant fins a convertir-se hui dia, explica Bielsa, "en una escola d'estiu més, on garantim a tots els xiquets i xiquetes de Mislata tres menjades al dia, però on també garantim el seu dret a passar-s'ho bé en vacances, com qualsevol xiquet a eixes edats". 

El menjador escolar d'enguany ha seguit el mateix patró que en anys anteriors, encara que incorporant alguns criteris nous per a millorar el servei. Un d'ells era el de les activitats lúdiques i les excursions, aquelles que pretenen "no estigmatitzar als menors en risc d'exclusió social", assegura el regidor responsable d'este projecte, Ximo Moreno. A més dels jocs i tallers, de les festes de disfresses i els playbakcs, els xiquets també han fet eixides a la piscina, a la Canaleta i al Parc Infantil de Trànsit de Mislata. 

 

Fin de curso comedor social El Cid-1
Fin de curso comedor social El Cid-1
Fin de curso comedor social El Cid-2
Fin de curso comedor social El Cid-3
Fin de curso comedor social El Cid-4
Fin de curso comedor social El Cid-5
Fin de curso comedor social El Cid-6
Tornar