Els XV Premis de Literatura Breu de Mislata ja tenen guanyadors

La periodista Magda R. Brox, amb l'obra "Rumb al solstici d'estiu" s'alça amb el premi al millor treball literari d'un autor local, un relat emotiu que transcorre en carrers de Mislata, en homenatge al seu pare. Els autors Natxo Fuentes i Josep Micó aconsegueixen el reconeixement en poesia i narrativa en valencià, respectivament amb les obres "La platja de Pau Pi" i "Creuar l'instant".
19 de juliol 2017

En castellà, les obres i autors premiats han tingut major nombre de competidors que en anteriors edicions. En narrativa, ha aconseguit sobreeixir el treball de Susana Gisbert Aixeta, titulat “Salvar al soldat Peris”. Mentre en la categoria de poesia, la vencedora ha sigut Carolina Otero Belmar amb l'obra “La pena i el blíster”. Tots els autors i autores premiats rebran els 800 euros del premi i un tiratge de 50 *plaquettes per la seua obra reconeguda pel jurat.

El certamen literari ‘Vila de Mislata’ de literatura breu ha arribat a la seua 15 edició ascendint en prestigi dins del panorama de les lletres valencianes. La rellevància dels noms que tradicionalment componen el jurat i el bon nivell de participació ha permès impulsar un dels emblemes de la Regidoria de Cultura. Enguany s'han presentat 287 treballs en castellà i 44 en valencià sumant les categories de poesia i narrativa, unes xifres que es mantenen en constant progressió, donat el major coneixement de la convocatòria.

El jurat dels treballs en valencià ha estat compost per Isabel García *Canet, Francesc Josep Rodrigo Segura, Iván Carbonell Iglesias. I en la modalitat en castellà, els membres del jurat Paco López Barri, Carlos Aymeur i César Gavela (narrativa) així com Luis Tamarit, Laura Giordani i Pilar Verdú (poesia) es van reunir la setmana passada per a deliberar i signar les actes al costat de la regidora de Cultura, Pepi Luján.

L'Ajuntament de Mislata farà un tiratge de 500 exemplars de cadascun d'ells, que es difondran a través de la xarxa de biblioteques públiques valencianes. D'esta forma, el certamen cada any està obtenint un major grau d'acceptació entre els escriptors valencians, i també entre molts altres autors espanyols que decideixen participar en uns premis ja consolidats com una de les importants apostes per la cultura del consistori.

Vila de Mislata
Vila de Mislata
Vila de Mislata
Tornar