Mislata debat sobre infància i joventut en l'àmbit del refugi

La Casa de la Dona acull una taula redona amb la participació de Save The Children, CC.OO. International Education i el col·legi Santa Creu
19 de juny 2017

La ciutat de Mislata s'ha sumat de ple a la celebració de les activitats commemoratives del Dia Mundial del Refugiat. Durant tota la setmana passada i amb demà dia 20 com a jornada principal, tant des de l'Ajuntament com des del Centre d'Acolliment al Refugiat de Mislata i diferents associacions i col·lectius veïnals de la ciutat estan analitzant, debatent i reflexionant sobre el problema dels refugiats en la nostra societat.

El divendres a la vesprada es va celebrar en la Casa de la Dona una taula redona sobre un dels aspectes més dramàtics de la realitat que viuen els milions de persones que es veuen obligats de fugir dels seus països, el que viuen els més xicotets, els xiquets i joves que passen la seua infància lluitant per sobreviure.

Lucía Martínez, de l'ONG Save The Children, va parlar sobre la "infància refugiada" i va aportar dades sobre recerques de fluxos migratoris i sobre com protegeixen les lleis internacionals les entrades i eixides d'un país dels xiquets refugiats. En la taula també estaven Elvira Taberner i Begoña López, representants de CC.OO. Intrernational Education, a més de la regidora d'Educació i Cooperació de Mislata, Ana María Julián, i el director pedagògic del col·legi Santa Creu, Miquel Ruiz.

Després del debat celebrat en la Casa de la Dóna, els assistents van gaudir d'un concert de música i dansa africana a càrrec de Keráfrica i uns "Balls per a l'alegria" de Creu Roja de València.

Demà 20 de juny se celebra el Dia Mundial del Refugiat i com és habitual tots els anys, el CAR de Mislata celebrarà una jornada de portes obertes amb multitud d'activitats. Entre elles, una taula redona que parlarà sobre la convivència i la integració dels refugiats del CAR en el barri de la Creu de Mislata, on està situat el centre.

Charla sobre infancia y refugio-1
Charla sobre infancia y refugio-1
Charla sobre infancia y refugio-2
Charla sobre infancia y refugio-3
Charla sobre infancia y refugio-4
Tornar