Les associacions de dones de Mislata exigeixen al Govern més pressupost contra la violència masclista

El moviment "Alerta 19J" llig un manifest a les portes de l'Ajuntament per a demanar a l'Estat una partida de 120 milions en els pressupostos d'enguany
19 de juny 2017

Les associacions de dones de Mislata s'han sumat al moviment "19J Alerta feminista", una plataforma ciutadana per a denunciar els continus casos de violència masclista i exigir al Govern d'Espanya recursos suficients per a combatre esta xacra social. Este matí s'han concentrat a les portes de l'Ajuntament de Mislata, que també s'ha sumat al moviment i ha recolzat la mobilització, per a denunciar les retallades aplicades pel Govern en els últims anys i demanar que la lluita contra la violència de gènere siga "una qüestió d'Estat". 

Tal com han llegit este matí les dones de Mislata, "ha passat el temps de les paraules i és l'hora dels fets". Per això, diu el manifest, "ens concentrem amb una exigència molt concreta al Govern de l'Estat: la consignació de 120 milions d'euros en la partida destinada a la lluita contra la violència masclista". Cal destacar que els Pressupostos Generals de l'Estat solament contemplen enguany 31 milions d'euros a esta matèria, la qual cosa suposa un 0,00011% del total i un 10% del que es va pressupostar fa set anys. 

El manifest feminista de "Alerta 19J" que hui han llegit les associacions de dones de Mislata és contundent: "no admetem rebaixes ni més dilacions", i conclou amb una declaració d'intencions: "No anem a tolerar la inactivitat, la indiferència o la incompetència dels poders públics a l'hora d'actuar amb celeritat i eficàcia per a frenar la violència masclista". 

La mobilització d'este matí estava organitzada conjuntament per l'Associació de Dones de Mislata, Espai Violeta, Les Tisores, Por ti mujer - Red AMINVI, Associació de Dones Progressistes, Dones amb Compromís i Mujeres Ciudadanas de la Comunidad Valenciana. Encara que en altres municipis el moviment "Alerta 19J" té previst realitzar tancaments en els seus ajuntaments, les associacions de dones de Mislata han optat per esta concentració a les portes de la Casa de la Consistorial. 

En l'acte han participat també els portaveus de tots els grups polítics amb representació en la Corporació Municipal (PSOE, PP, Compromís i Ciudadanos), als qui les associacions de dones han entregat una moció per a la seua aprovació en el pròxim Ple.

 
Manifiesto feminista 19J-1
Manifiesto feminista 19J-1
Manifiesto feminista 19J-2
Manifiesto feminista 19J-3
Manifiesto feminista 19J-4
Manifiesto feminista 19J-5
Tornar