L'Associació de Dones reuneix a més de 200 bolilleres a les portes de la Casa de la Dona

En Mislata es va organitzar este dissabte en el carrer Miguel Hernández una nova edició de la seua multitudinària trobada
19 de juny 2017

L'encaix de bolillos és una de les més antigues tècniques de teixit i des de fa molt temps una de les manualitats creatives preferides de les dones. De fet, l'Associació de Dones de Mislata té una àmplia secció de bolilleres, un nombrós grup de dones que fa de l'encaix de bolillos el seu principal passatemps. 
 
Este grup de Mislata participa habitualment en altres trobades de bolilleres de quants se celebren en moltes localitats de la Comunitat, unes reunions sovint multitudinàries que són l'aparador ideal per a demostrar els seus dots creatius i la seua tècnica amb els bolillos. I des de fa uns anys es van llançar a organitzar la pròpia Trobada de Bolilleres de Mislata, que va celebrar la seua cinquena edició este passat dissabte.
 
Més de 200 bolilleres vingudes de moltes localitats valencianes, sobretot de la comarca de l'Horta, es van donar cita en el carrer Miguel Hernández, a les portes de la Casa de la Dóna, per a gaudir de la seua gran passió i compartir experiències. Allí, abillades amb els seus coixinets,les seues agulles i per descomptat els bolillos, les participants en esta trobada van teixir i teixir els seus brodats, molts d'ells autèntiques obres d'art. 
 
La regidora de Polítiques d'Igualtat i Dona, Carmen Lapeña, va visitar la trobada i va admirar la qualitat de molts dels teixits. A més de la pròpia activitat amb els bolillos, també es van instal·lar diversos llocs de venda de productes relacionats amb els bolillos, com a fils, ventalls i tota classe d'utensilis que formen part d'aquest món tan artesà.

Encuentro de bolilleras Asociación de Mujeres de Mislata-1
Encuentro de bolilleras Asociación de Mujeres de Mislata-1
Encuentro de bolilleras Asociación de Mujeres de Mislata-2
Encuentro de bolilleras Asociación de Mujeres de Mislata-3
Encuentro de bolilleras Asociación de Mujeres de Mislata-4
Encuentro de bolilleras Asociación de Mujeres de Mislata-5
Encuentro de bolilleras Asociación de Mujeres de Mislata-6
Tornar