Els alumnes de la Moreria i el Santa Creu sensibilitzen a la població sobre el drama dels refugiats

Els joves de Mislata inauguren en la Casa de la Dona una exposició de murals amb motiu del Dia Mundial del Refugiat
16 de juny 2017

La Casa de la Dóna va acollir ahir la inauguració de l'exposició “Fotomontatges sobre refugi i asil”, un treball realitzat per l'alumnat de l'IES La Moreria, el Col·legi Santa Creu i CC.OO. International Education. Esta exposició és una de les moltes activitats commemoratives del Dia Mundial del Refugiat que es van a celebrar en els pròxims dies. 

L'exposició realitzada pels alumnes de 4º de Secundària de Mislata es va programar amb l'objectiu de mostrar el punt de vista dels joves sobre el drama dels refugiats i com plasmar-la en els diferents murals que ara s'exposen en la Casa de la Dona i l'institut La Moreria, amb el propòsit de sensibilitzar a tota la ciutadania. 

La inauguració va estar presidida per l'alcalde, Carlos Fernández Bielsa, i la regidora d'Educació i Cooperació, Ana María Julián. L'alcalde va exigir al Govern que complisca el seu compromís d'acollir als refugiats i va mostrar el seu desig que esta situació acabe com més prompte millor i totes les famílies que fugen d'una guerra puguen tindre l'esperança d'una vida millor. Per la seua banda, Ana María Julián va felicitar als joves que han participat en esta gratificant experiència, al mateix temps que va anunciar que des del Consistori es promouran en anys successius estes activitats "perquè conscienciant als més joves és l'única manera que esta realitat canvie". 

En l'exposició també van estar presents el director del Centre d'Acollida a Refugiats de Mislata, Felipe Perales, i la coordinadora del Projecte Urbà Art per al Refugi, Elvira Taberner, qui va manifestar que a través de l'elaboració dels muntatges “es pretén la sensibilització dels alumnes i del públic que observa les obres”. Els alumnes del Col·legi Santa Creu se senten orgullosos de col·laborar en este projecte i que la gent puga veure com viuen els refugiats i crear sensibilització en la societat.

 
Exposición refugiados alumnos institutos-1
Exposición refugiados alumnos institutos-1
Exposición refugiados alumnos institutos-2
Exposición refugiados alumnos institutos-3
Exposición refugiados alumnos institutos-4
Exposición refugiados alumnos institutos-5
Exposición refugiados alumnos institutos-6
Tornar