La Casa de la Dona organitza una visita al Pou del Quint i als horts urbans

Un grup de dones es va d'excursió a la zona d'horta de Mislata per a conèixer el funcionament de les noves parcel·les municipals
19 de maig 2017

Un grup de dones de Mislata ha participat en una excursió al recentment rehabilitat Pou del Quint i als nous horts urbans que l'Ajuntament ha construït als voltants de l'emblemàtic edifici. Acompanyades per la regidora de Dona i Polítiques d'Igualtat, Carmen Lapeña, han descobert les particularitats del funcionament d'estes parcel·les, que ja estan sent cultivades pels veïns als quals se'ls han concedit.

Les rutines i l'atenció dels cultius, tipus de cultiu o la estacionalitat de les diferents espècies que ja es poden observar van ser alguns dels temes que s'han tractat en la visita. Algunes de les dones assistents a l'excursió han sigut beneficiàries d'una d'estes parcel·les, fet que segons Lapeña “constata que cada vegada estem derrocant estereotips marcats i ja és una realitat el fet que la dona pot ser igual de protagonista que l'home en tots els àmbits”.

Després de la visita als horts, les dones han tingut l'oportunitat de descobrir com ha quedat el Pou del Quint després de la seua rehabilitació. Este edifici emblemàtic que atresora la ciutat, va tindre una gran importància durant el segle passat, quan Mislata era una vila de l'horta valenciana i el seu terme estava envoltat de camps i sèquies. De tot açò es van assabentar les dones que van participar en l'excursió de boca de Julián Martínez, president de l'Associació de Veïns del Barri del Quint, que els va fer una visita guiada al pou.

 
Visita mujeres Pou del Quint-1
Visita mujeres Pou del Quint-1
Visita mujeres Pou del Quint-2
Visita mujeres Pou del Quint-3
Visita mujeres Pou del Quint-4
Tornar