Fernando Barrué exposa en el Centre Cultural "La huella geométrica"

Trenta anys després de la seua primera exposició en la ciutat, l'artista valencià mostra l'evolució de la seua particular tècnica pictòrica
18 d'abril 2017

Fernando Barrué de la Barrera (València, 1965) inaugura el dijous 20 d'abril l'exposició "La huella geométrica", una col·lecció de les seues recents obres de gran format, que durant uns dies penjaran de les parets de la Sala Municipal d'Exposicions del Centre Cultural de Mislata. L'artista va presentar el seu projecte a la convocatòria que la Regidoria de Cultura realitza cada any per a l'ús d'este espai d'art i la seua col·lecció és la que inaugura el cicle de quatre exposicions seleccionades pel jurat.

Esta no és la primera vegada que Barrué exposa a Mislata. Els seus treballs han passat per diferents espais expositius de la ciutat en diverses ocasions, la primera d'elles en 1987, amb la col·lecció Sense títol, que va ser exposada en l'antiga Casa de la Cultura, actualment Biblioteca Municipal.

La tècnica del "frottage" en l'execució de les seues obres s'ha convertit per a Barrué en un segell identificatiu. Amb aquest procediment aconsegueix plasmar petjades d'objectes i relleus amb l'arrossegament de pintura en la superfície de la tela, esborrant així el rastre de les pinzellades.

En el text que inclou el catàleg editat per a l'ocasió, la crítica Raquel Medina descriu les obres que conformen aquesta exposició: "Els presents treballs manifesten una intenció de simplificar els seus recursos, amb poques variacions de color, predomina la monocromía suau en rosats o blaus, quasi transparents sobre fons clars, quasi blancs. Han desaparegut −de moment, almenys− aquelles atmosferes boiroses de vibrant colorit en les quals submergia fa anys els seus rastres de fragments industrials als quals sabia atorgar un rang poètic. Preval ara la línia nítida, retallada, de les formes geomètriques, l'estructura ordenada de la petjada i un efecte espacial determinant. Certament el que preval en l'obra actual de l'artista és eixe efecte molt suggeridor de perspectiva, com de maquetes cartogràfiques, i alhora de profunditat aèria que suscita la il·lusió d'inusitats paisatges que l'espectador sobrevola a baixa altura, com descobrint els rastres d'una estranya civilització en algun lloc ignot."

la huella geométrica 1
la huella geométrica 1
la huella geométrica 2
Tornar