Els 22 monuments ja lluixen tot la seua esplendor en els carrers de Mislata

Més de 4.000 fallers i falleres inicien hui la celebració dels quatre dies més intensos de l'any
16 de març 2017

Amb els 22 monuments ja en el carrer, Mislata encén la metxa de les Falles per a viure els quatre dies més intensos del calendari. Al final, totes les comissions han pogut completar sense incidents la tradicional nit de la plantà i els jurats de cadascuna de les seccions han anat passant al llarg de tot el matí per les onze falles de Mislata, que competixen en diferents seccions, de la tercera a la setena, per a valorar la qualitat artística, l'enginy i la gràcia de cada monument. 

Des de la nit de la plantà, les comissions de Mislata i els més de 4.000 fallers i falleres envaixen els carrers i places per a festejar la seua setmana gran. Arriben els dies de música i pólvora, torna la sàtira i la bellesa dels monuments i es respira un ambient festiu únic, capaç de contagiar a la resta de la ciutadania d'eixe esperit faller tan nostre. 

En tots els casals l'activitat s'ha tornat trepidant. Cercaviles, macletaes, sopars i revetles omplen una agenda que ja no pararà fins al pròxim dia 19 de març. A part del programa de cada comissió, hi ha diversos actes en els quals participaran de forma conjunta totes les comissions, com el tradicional costum de visitar l'Ajuntament per a signar en el Llibre d'Or. Serà el dissabte dia 18 de març al matí, quan les falleres majors i presidents estampen la seua signatura en un llibre que guardarà per sempre els seus noms i el record d'un any inoblidable per a tots ells. 

Però abans tenen la cita amb la patrona dels valencians. Demà divendres, dia 17, el sector de Mislata desfilarà pel carrer Sant Vicent de València a partir de les 19 hores, per a vestir amb les flors de Mislata el mantell de la Verge dels Desemparats. I el 19 al matí, arribarà el torn de l'homenatge a la patrona de Mislata, la Mare de Déu dels Àngels, i a Sant Josep.

 
Falla Plaça de la Moreria
Falla Plaça de la Moreria
Falla Antonio Molle - Gregorio Gea
Falla Creu i Mislata
Falla Creu i Mislata-2
Falla Doctor Marañón - Mestre Palau
Falla Felipe Bellver - Mare Ràfols
Falla l'Eliana - Cid
Falla Lepanto - Don Juan de Austria
Falla Padre Santonja - Cardenal Benlloch
Falla Plaza Eduardo Marquina
Falla Quint - Pizarro
Falla Salvador Giner - Gregorio Gea
Tornar